MUZIEKWORKSHOPS

Muziekworkshops zijn er in vele soorten en maten. Met verschillende aanleidingen en verschillende doelstellingen. Een muziekworkshop doe je met een groep mensen: je gaat samen aan de slag, je werkt samen naar een doel en je hebt samen plezier in muziek. Een muziekworkshop is heel geschikt voor een groepsbijeenkomst waarbij je wel lekker actief bezig wilt zijn, maar niet buiten adem wilt raken. Een muziekworkshop kan als doel hebben om plezierig en creatief bezig te zijn met een groep mensen, maar kan ook resultaten behalen op het gebied van samenwerking en communicatie .

voor bedrijven en organisaties

Muziek is een uitstekend middel om in te zetten bij teamcoaching en soortgelijke trajecten. Muziek is communicatie, maar dan non-verbaal. Muziek maak je samen. Dat is allereerst samen plezier hebben. Tegelijkertijd komt ook de samenwerking aan bod: al doende vinden de deelnemers hun rol in de muziek en dat levert inzichten op over hun rol in het team. Het resultaat en het proces worden aan het eind met de deelnemers besproken om zo de opgedane inzichten helder te krijgen. Ik heb workshops voor teams verzorgd voor onder andere: Bontekoe Organisatie Ontwikkeling, Zorggroep Noorderbreedte, Revalidatie Friesland, Nij Smellinghe, Hanzehogeschool Groningen.

voor speciale doelgroepen

Educatieve en creatieve muziekworkshops voor speciale doelgroepen, zoals verstandelijk gehandicapten, ouderen, kinderen, scholieren. De inhoud van de workshop wordt aangepast aan de doelgroep zodat iedereen op zijn eigen manier kan meedoen. Ik heb workshops voor speciale doelgroepen verzorgd voor onder andere: Viva Zorggroep, Apetito Maaltijdservice, Ateliers Majeur, Kunst en Coo, diverse scholen voor speciaal onderwijs.

voor speciale gelegenheden

Muziek is een bijzonder leuke activiteit voor personeelsuitjes, bedrijfsuitjes en andere feestelijke gelegenheden. Je werkt samen aan een uitvoering of voorstelling die kan worden opgenomen op audio of video. Een mooie herinnering voor later. Ik heb deze workshops verzorgd voor verschillende bedrijven, organisaties en particulieren

Algemeen

Voor deelname aan een muziekworkshop is het niet noodzakelijk dat je een instrument bespeelt of muzikale kennis hebt. De inhoud van een muziekworkshop ligt van tevoren niet vast. De inhoud en de doelstellingen worden vooraf besproken, waarna ik een muziekworkshop op maat aflever, afgestemd op de wensen van de opdrachtgever. De prijs van een workshop is afhankelijk van het aantal deelnemers, de doelgroep, de reistijd en het benodigde materiaal.